👉 Hvad er forskellen mellem WordPress Catoeries og Tags? forklaret

Sådan ændres standard tekstvalg farve i WordPress

En af de første ting at forvirre nye bloggere er den gamle 'WordPress kategorier vs WordPress tags' spørgsmål! Hvad er forskellen mellem de to? Hvordan man bruger dem Og hvornår vælger man at bruge den ene over den anden?

For at finde ud af, kan du se vores nyeste YouTube-videooverførsel på vores nye kanal.

Tag et kig:

– (note: videokreditter til Topher DeRosia – skaber af HeroPress)

Video Transcript:

Hej! Dette er Topher med jaredritchey. I denne video skal vi se på forskellen mellem WordPress-kategorier og -tag og hvornår de skal bruges. Så lad os dykke lige ind. Vi er her på WordPress dashboard og til venstre er posterne navigation og nedenunder er der kategorier og tags. Nu er disse to grænseflader virkelig til at styre dine kategorier og tags i bulk, og vi kommer ikke til at se meget tæt på i denne video. Vi skal mest se på at bruge dem i færd med at skrive et indlæg. Nu vil jeg gerne forestille mig, at jeg har en rejse blog og jeg cykler rundt om i verden, og i dag redede vi ind i Bangkok Thailand. Så jeg skriver en dejlig stor lang post, og nu vil jeg organisere det. Nu har kategorier og mærker nøjagtig samme formål, og det er at hjælpe dig med at organisere dit indhold, men de gør det på forskellige måder. Jeg vil gerne vise dig et par af de praktiske forskelle mellem kategorier og tags. Kategorier er det, der kaldes hierarkisk, hvilket betyder at de kan have forældre og børn, hvor tags ikke kan. Lad mig vise dig, hvordan det ser ud. Så jeg skal lave nogle kategorier for kontinenter. Og vi stopper der, fordi vi ikke længere har brug for dette indlæg. Nu er Thailand i Asien, så nu skal jeg lave en anden kategori for land, og jeg skal give den en forælder til Asien. Og nu kan du se hierarkiet. Jeg har et kontinent i Asien og et land i Thailand. Nu kan du få det til at få børnebørn og sætte i byer, så jeg kunne sætte i Bangkok. For min cykel rejse blog, der virkelig kun virker, hvis jeg bruger mere end en nat i en by. Jeg vil lade som om jeg ikke er det, og det ville være fjollet at lave en kategori for en by og kun have et indlæg i den. Kategorier og tags er til at organisere grupper af indlæg, så hvis jeg cykler, kan det tage mig dage eller uger at komme gennem Thailand, og så skal jeg have en række indlæg der. Nu med tags kunne jeg gøre det samme. Men som du kan se, at de ikke er hierarkiske, er de bare der. Men det ville fungere! Det ville fungere fint. I stedet vil jeg gøre det med god mad, i modsætning til en anden by i Thailand, hvor jeg ikke fandt god mad, og jeg kommer til at sætte i fladt dæk, fordi det er noget der skete i denne by. Nu, hvis jeg cykler hele vejen rundt om i verden, vil jeg sandsynligvis have et fladt dæk mere end en gang, og så med mærket med fladt dæk kunne jeg se gruppen af ​​stillinger, der involverer et fladt dæk. Jeg må ikke engang nævne i mit indlæg, at jeg havde et fladt dæk. Hvis det lige er sket, kan jeg mærke det med det, og du kan stadig se det. Og så når du besøger det flade dækmærke på forsiden af ​​mit websted, kan du se stillinger fra Thailand og Tyskland og Uruguay, for det er her hvor jeg havde fladt dæk. Og det samme med god mad. Så jeg vil offentliggøre denne post rigtig hurtig. Og igen har jeg ikke en rejse blog jeg vil bare have en og så jeg har virkelig kun dette ene indlæg. Men jeg kunne stadig besøge min kategori og tag sider, så lad os gå til kategorier her, og du kan se de kategorier, jeg lavede. Og jeg kan se Thailand kategori siden, og du kan se WordPress gør denne vidunderlige URL struktur; / kategori / asien / thailand, og du kan se mine indlæg her. Nu er dette en arkivside, så det ville vise mange indlæg på denne side, hvis jeg havde dem, men så her kan du se, at jeg også har tags af fladt dæk og god mad, og jeg kan klikke på fladt dæk. Og der er / tag / flatdæk. Nu siger denne URL-struktur ikke noget om, hvor jeg er eller hvad jeg gjorde; det er simpelthen fladt dæk, så det er alle mine indlæg om fladt dæk. Nu kan kategorier og tags gøres forskellige måder på forsiden af ​​hjemmesiden baseret på temaet. Jeg har en kategori widget lige her og det siger simpelthen Asien, Thailand, Uncategorized og jeg har tags widget så godt, at jeg kan tilføje. og det gør hvad der hedder en tag cloud. Nu hvad er cool om en tag cloud er, at jo oftere et tag bruges, jo større bliver det i denne sky, fysisk større, så jeg kan ende med en skrifttype, der er som pixels, hvis jeg bruger den tag meget. Men som jeg sagde, er det sådan, at dette tema gør en tagsky, det kan gøre på en anden måde i et andet tema. Så hvad jeg vil understrege her er, at du skal bruge kategorier og tags på den måde, der hjælper dig bedst at organisere dit indhold og ikke på den måde, de ser på forsiden af ​​hjemmesiden. Den eneste advarsel til det er, at det ser noget for dig, og du finder et tema, der får dem til at se ud, præcis som du vil have det. Men det vigtigste er at bruge dem ordentligt til at organisere, og når du kommer helt ned til det, er der ikke en meget stor forskel mellem kategorier og tags, de er simpelthen to forskellige måder at organisere dit indhold på. Og når du besvarer spørgsmålet om hvilket du skal bruge svaret, er det, du er mest komfortabel med. Nogle mennesker er virkelig komfortable med tags og nogle mennesker er virkelig komfortable med kategorier. Så længe du er konsekvent, betyder det ikke noget, hvilken du bruger. Så vidt SEO går, kan Google lide dem begge. Så se omhyggeligt på dit indhold og find ud af, hvilken der virker bedst for dit indhold og hvilket du mest behageligt bruger. Hvis du gerne vil vide mere om WordPress, kan du tjekke jaredritchey.com.

Se flere videoer …

Noget at tilføje? Enhver kategori vs tag tips?

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: